Donderdag 16 November - Reisverslag uit Nagoya, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu Donderdag 16 November - Reisverslag uit Nagoya, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu

Donderdag 16 November

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Han

17 November 2017 | Japan, Nagoya

Moet vandaag weer verhuizen naar de Ryokan, vroeg uit checken is de regel in dit hotel en dat is 9.00 uur. Er is geen bemanning aan de balie en we moeten de sleutel door een brievenbus in de kantoordeur doen. Ik ben er klaar voor, de koffer is gepakt, bril en fototoestel in mijn zak, maar eerst nog een sloot thee.
Volgens lopen naar Sakae, maar jongens wat is het koud. Ik heb mijn roze vest/jas aan met mijn omslagdoek er overheen. Ik kwam na 2 ½ uur lopen aan in Kamimaesu. Kon mijn koffer daar achterlaten maar kan pas om 15.00 uur mijn kamer. Ik vermaak me wel hoor !!!
Na eerst de Seria onveilig gemaakt te hebben, toen een bewaker bij de dure kleding zaak gek gemaakt te hebben door naar boven en meteen weer 6 etages naar beneden te komen. Die denkt meteen ook nog dat alle westerlingen gek zijn. Bij een klein restaurantje / koffiebarretje thee gedronken. En natuurlijk weer een beetje warm te worden. Osu is dan overdekt maar het tocht er ontzettend. Heb natuurlijk weer veel bekijks van oudere dames als ik zit te haken. Handwerken wordt hier niet zo veel gedaan, knutselen wel. Er stond een workshop aangegeven in de bloemenwinkel voor een kerstuk te maken in december, cursus prijs 5400 Yen, en ik weet niet of dat met of zonder materiaal is.
Op mijn kamer de was uitgezocht en gedaan. Rode koffer heringepakt en klaar gezet voor Yamato morgen ochtend. Lekker in het hete bad, goed tegen de pijn en de kou en dan slapen….

• 17 November 2017 - 11:42

Pietersh:

Hoe is het mogelijk dat je zolang loopt??!

• 19 November 2017 - 11:26

Han Van De Griend:

verstand op nul en gewoon doorlopen Helen.

Han

Deze al wat belegen dame gaat voor de vijfde keer in haar leven vliegen en weer naar Japan Ik hoop op bezoek te gaan bij oud collega Takeshi en zijn vrouw in Osaka en vrienden in Nagoya. En natuurlijk wil ik ook weer naar Kenta Murakami die woont in Eniwa-shi, op het Japanse eiland Hokkaido. Net als de vorige keer veel cultuur en natuur proeven en natuurlijk genieten zodat ik in Nederland dan weer verder kan sparen voor mijn volgende reis naar Japan.

Actief sinds 09 Sept. 2011