Woensdag, 8 november - Reisverslag uit Nagoya, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu Woensdag, 8 november - Reisverslag uit Nagoya, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu

Woensdag, 8 november

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Han

16 November 2017 | Japan, Nagoya

Woensdag, 8 november
Gisteravond eerst nog uit eten geweest met mijn "grote"vriend Ryo. Kwam natuurlijk weer te laat op onze afspraak, maar dat had ik kunnen weten. Kwam aanrijden in een hele grote, luxe auto waar van ik niet weet of die van hem was. Hij hangt nogal erg de geslaagde zakenman uit. Had een vreemd verhaal over mensen in Australië leren om op de Japanse manier voedsel te verbouwen. En daar had hij dan een project samen met de regering. Ik geloof er niet zo veel van, maar we gingen eten. Het werd een klein okonomiyaki restaurant in de buurt. Heel erg lekker gegeten, van allerlei dingen die je anders niet zo snel eet.
Afscheid genomen, want volgend jaar komt Ryo weer naar Nederland en logeert hij dan weer bij mij thuis. Het wordt druk als ze allemaal komen logeren. JONGENS NIET ALLEMAAL TE GELIJK
Vandaag wisselen van hotel. Eerst natuurlijk nog even genieten van de onzen en dan op stap. Eerst naar Sakae, ik moest daar overstappen op een andere subway. Ben toen gelijk maar even bij de Daiso langs geweest. En zowaar hadden ze daar enkele bollen Denim Blauw. Op een heel duur gedeelte van het Stadion Nagoya bijna 2 uur zitten haken, veel bekijks, want ik mocht niet voor 12.30 in het Andere hotel aankomen. Toen van Nagoya station op de Sakura-line naar het eindpunt en daar begon het zoeken. Achteraf had ik niet eens mee gehoeven met de laatste trein, want het ligt vlak bij het station. Vlak achter het winkelcentrum waar ik vorige keer heb gegeten. Daar in de drogisterij heb ik toen mijn badspons schaap gekocht. Nu is daarvoor een hele nieuwe weg en 4 hoge flatgebouwen gekomen. En ze zijn nog niet klaar met dit gedeelte, jammer want er staan ook prachtige oude huisjes tussen en rotzooi.
Toen ik aan het dwalen was bij een garage de weg gevraagd, de man printte een plattegrond voor me uit en toen begreep ik toen pas dat ik veel te ver was. Dat Japanse straat systeem , of liever gezegd het gebrek aan een westers systeem. Ze nummeren de blokken niet de straten.
Ze hadden per mail gevraagd of ik vroeg kwam maar toen ik er was moest ik toch tot 16.00 uur wachten om op mijn kamer te mogen. Kleine kamer aan het einde van de gang. Klein naar heel schoon en dat voor 2600 Yen per nacht ( ongeveer 22 Euro) Heb het raam open gezet want dat heeft een tijdje dicht gezeten want het is erg bedompt binnen.
Zoeken naar toilet en het bad, dan naar bed en slapen.

• 16 November 2017 - 23:21

Pietersh:

ik ben het spoor bijster je zou vertellen waarom het problematischer dan nodig was geweest maar dat komt nog?

• 17 November 2017 - 07:21

Han Van De Griend:

Effen wachten Helen, ik kan niet alles te gelijk zo als jij.

Han

Deze al wat belegen dame gaat voor de vijfde keer in haar leven vliegen en weer naar Japan Ik hoop op bezoek te gaan bij oud collega Takeshi en zijn vrouw in Osaka en vrienden in Nagoya. En natuurlijk wil ik ook weer naar Kenta Murakami die woont in Eniwa-shi, op het Japanse eiland Hokkaido. Net als de vorige keer veel cultuur en natuur proeven en natuurlijk genieten zodat ik in Nederland dan weer verder kan sparen voor mijn volgende reis naar Japan.

Actief sinds 09 Sept. 2011