Zaterdag 28 oktober
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Han
28 Oktober 2017 | Japan, Kamakura
Rond 9.30 komt er een klein Japans vrouwtje zoeken de eetzaal in. Het is Tokiko ze komt me samen met haar zuster, kleinzoon en schoonzoon halen. Blijkt dat ze zelf geen auto hebben dus hebben ze de schoonzoon gevraagd om mee te gaan. Kleinzoon Keigo gaat mee omdat hij Engels moet oefenen. Dat wordt moeilijk een gids niet er zelf ook nog niet veel van begrijpt, maar zijn vader springt steeds bij.
We gaan naar de grote boeddha van Kamakura deze is heel erg oud en heeft al diverse stormen, branden, taifoens en overstromingen meegemaakt. Het is er erg druk van deze weken viert Japan het 7-5-3 feest in de tempels. Kinderen worden dan heel erg mooi aangekleed in traditionele kledij. Ik voeg een foto bij van Kenta tijdens 7-5-3 feest.
Na nog wat tempels en een Japanse tuin gaan we eten bij een pasta restaurant en daarna naar Konandai. Tokiko woont in een flat in deze wijk van Yokohama. Het is een traditioneel huis met veel tatamimatten en shoji schermen.
Ik slaap in de werkkamer van Tokiko op de tatamimatten.
Douchen en slapen en morgen weer verder
01 November 2017 - 15:32
Pietersh: