Herten - Reisverslag uit Nara, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu Herten - Reisverslag uit Nara, Japan van Han Griend - WaarBenJij.nu

Herten

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Han

02 November 2017 | Japan, Nara

Ja, Ada er komt weer een reisje aan in 2019, alleen dan niet zo lang en de planning is al bijna gemaakt. Het wordt Eniwa (Kenta) en Anjo-shi ( Jin en Megumi) En dan waarschijnlijk een dagtocht naar Osaka (Takeshi) Er is ook sprake van een bezoek aan Yamagata (Yoshi) maar in 2 jaar kan een boel veranderen.
Zeker ik ben heel wat gewent maar Kakkerlakken in je kamer, Brrrrrr Heb je ooit gehoord wat een herrie die beesten nachts maken ????? En vuil is iets wat ik van Japanners niet gewend was.

De laatste vrije reizen dag op mijn kaart en het woord : NARA.
Dat natuurlijk weer de zuinige Hollander in mij. Wilde eerst naar Ise maar de treinreis werd niet vergoed door de JR Pas, kon mijn vrije reisdag wel beter gebruiken. Met de trein naar Kanayama ( betalen met de manacopas) en dan op de JR rail pas verder, eerst naar Nagoya station. Dan met de Hikari naar Kyoto. Met de zelfde trein ben ik naar Takeshi gegaan.
Op het station van Kyoto werden veel OMEAGE verkocht. Omeage zijn kadootjes die je meeneemt voor vrienden als je weg bent geweest, heel mooi ingepakt meestal een lokaal bekent artikel ( voor Kyoto groene thee)
Net een kleinere trein vertrokken voor een tripje van ongeveer 1 uur naar Nara. Het is heel druk in de trein, vol met hoe kan het anders Chinezen. En dat zijn net kippen opgesloten in een kooitje , wat een lawaai
Je merkt dat ze in Nara gewent zijn aan een heleboel toeristen. Op het station staat de VVV al klaar om je wegwijs te maken. Kreeg een kaart van de stad en er werd verteld dat het 20 minuten lopen was naar het Narapark maar dat je ook de bus kon nemen (210 Yen)
Voor de grap vroeg ik : Waar is de DAISO ??? en ze tekende het in op mijn kaart .
Ik weet niet of het komt door de crisis, maar overal wordt je opgewacht door de JW.Org. Dit zijn echt KAKKERLAKKEN, in Nederland is het de Jehova's getuigen. Hier stonden ze weer bij elke bushalte, net als in Otaru en Kamakura. Ze mogen niet IN het station staan dus staan ze er net buiten. Ze hebben een standaard bij zich met hun spullen. Gelukkig komen ze hier niet aan de deur. ( Er is meestal toch niemand thuis)

Ik neem de bus naar het Narapark en wordt midden tussen de herten uit de bus gelaten. Die beesten zijn reuze slim hoor, Weten dat er iets te eten valt. Overal staan kraampjes waar je eten voor de herten kan kopen.
Bij het stoplicht steekt een hert gewoon over, let natuurlijk niet op het licht, de auto's stoppen toch wel, als hij denkt dat er aan de andere kant iets te halen valt. Halverwege je bedenken en dan rustig weer terug lopen, en iedereen wachten tot het hert weer op de stoep staat. Dit is echt Japan !!!!

Door een straat met een heleboel eet en vreet kraampjes, Omeage winkeltjes kom je , door de tori ,op het klooster terrein. Alle gebouwen aan de zijkanten is het klooster. Wij lopen rechtdoor naar het hoofdgebouw waar zich de grote boeddha moet bevinden. Je kunt kiezen uit 2 kaartjes, Ik neem de goedkoopste en NIET omdat ik zuinig wil zijn maar omdat ik met dit mooie weer niet in een museum wil gaan zitten. De boeddha was zijn 500 Yen waard, wat een beeld. Als ik thuis ben moet je de foto's maar eens zien.

Op weg naar het station opeens de Daiso aan mijn linker kant. Bij het afrekenen waren 2 schotse echtparen voor mij. De ene man was al zijn verkopen aan het verdedigen en andere man vertelde mij : erg he zijn echte schotten. Heb hem gezegd : Nederlanders zijn VEEL Erger.

Met de treinen weer terug naar de Ryokan in het pikkedonker. En het is pas half zes. Eten en dan doodmoe naar bed.

• 03 November 2017 - 08:37

Roel:

Gaaf, die herten!
    Je hebt ze toch wel wat lekkers gegeven.......

• 03 November 2017 - 10:53

Pietersh:

bijzonder

• 03 November 2017 - 10:56

Pietersh:

meer dan 1 like per foto lukt niet hoor dat is een foutje van waarbenjijnu pagina!?

• 03 November 2017 - 14:21

Ada:

Hee, hee Han je moet de Nederlands eer wel hoog houden hê, niet zo praten over de Hollanders ze zijn niet allemaal zo! Leuke verhalen Han, we genieten er van en iedere keer denken wij, toch echt knap dat je dit allemaal onderneemt, echt top.

Han

Deze al wat belegen dame gaat voor de vijfde keer in haar leven vliegen en weer naar Japan Ik hoop op bezoek te gaan bij oud collega Takeshi en zijn vrouw in Osaka en vrienden in Nagoya. En natuurlijk wil ik ook weer naar Kenta Murakami die woont in Eniwa-shi, op het Japanse eiland Hokkaido. Net als de vorige keer veel cultuur en natuur proeven en natuurlijk genieten zodat ik in Nederland dan weer verder kan sparen voor mijn volgende reis naar Japan.

Actief sinds 09 Sept. 2011