Tsuruma park
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Han
04 November 2019 | Japan, Nagoya
Het is nog steeds mooi en warm weer dus de wandelschoenen aan en hup daar gaat Hannah weer. Gisteren onderweg tegen gekomen een bord Tsuruma park. Aan het einde van de weg, zou niet zo moeilijk te vinden zijn.
Gevonden, een park oorspronkelijk even groot als het Haagse Zuiderpark maar ze hebben er wel wat stukjes afgeknabbeld.
Het is in 1910 aangelegd voor een grote tentoonstelling ,zoiets als de floriade, maar de stadsuitbreiding, 2 grote aardbevingen en de oorlog hebben heel wat gevergd van het park. Standbeelden missen hun beeld, omgesmolten in de oorlog. De Lente vijver gedempt voor een tennisbaan, de zomer vijver voor een voetbalveld. Op een deel van de tuin staat nu het universiteits Ziekenhuis (Lumc Leiden) naar dan van Nagoya. Een waterval van 4 meter doet het niet meer omdat de watertoevoer veranderd is. Maar wat er over is mooi en je zit er lekker rustig in kleine huisjes op het terrein.
In de Osu lekker gegeten in een klein tentje. Rijst ( ja Ada dat eten ze hier veel) met tempura en curry soep met soba erin
Morgen de laatste volle dag in Nagoya en weet nog niet wat ik ga doen, volgens de TV wordt het slecht weer.
04 November 2019 - 12:36
Ada:
Hee Hannah dus het zit er bijna weer op, goede reis en tot gauw. -
04 November 2019 - 12:50
Han Van De Griend:
Ik ben er weer voor je met je ogen kunt knipperen. -
03 Januari 2020 - 16:00
Helen:
nog sneller dan een oogwenk
en ik herkende je niet op die ene foto
japan hoef ik niet meer te bezoeken
voor jou is het ook 50% familiebezoek